Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το σχόλιο της 30ης αγωνιστικής

     Τα ζευγάρια των πλεϊ-οφ          Πως θα γίνουν οι αγώνες
 
Φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας 2010-2011 με την Ακαδημία όπως φάνηκε από τις πρώτες αγωνιστικές να τερματίζει πρώτη με 79 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων  107-11.
Στα 30 παιχνίδια της η Ακαδημία έμεινε αήττητη με 14 νίκες και μία ισοπαλία και στα 15 εκτός έδρας παιχνίδια είχε 11 νίκες, 3 ισοπαλίες  και μία ήττα. Η Ακαδημία θα περιμένει τώρα τη νικήτρια ομάδα των πλεϊ-οφ  για να διεκδικήσει τον τίτλο της ποδοσφαιρικής  περιόδου 2010-2011. ο πρωταθλητής της περιόδου θα ανέβει στη Δ΄ Εθνική κατηγορία.
Στους αγώνες πλεϊ-οφ θα παίξουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 2-3-4-5.
Μετά τους αγώνες της 30ης αγωνιστικής η βαθμολογική κατάταξη είναι της πεντάδας της κορυφής είναι:
Ομάδα: Βαθμοί: Τέρματα
1.Ακαδημία Πλαταμώνα  79 107-11
2.Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 69 78-25
3.Αριστοτέλης Καταχά 54 57-46
4.Α.Ε Καρίτσας 51 50-34
5.Ερμής Εξοχής 51 54-39

Στην 4η θέση ισοβάθμησαν  Α.Ε Καρίτσας και
Ερμής Εξοχής αλλά 4η είναι η Α.Ε Καρίτσας  γιατί έχει το πλεονέκτημα στα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη-ισοπαλία η Α.Ε Καρίτσας).
Οι ομάδες που θα παίξουν στους αγώνες των πλεϊ-οφ είναι με τη σειρά της βαθμολογικής κατάταξης Αχιλλέας Νεοκαισάρειας- Αριστοτέλης Καταχά- Α.Ε Καρίτσας και Ερμής Εξοχής.
Τα ζευγάρια των πλεϊ-οφ σύμφωνα  με την προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι:
1.Αχιλλέας Νεοκαισάρειας- Ερμής Εξοχής
2.Αριστοτέλης Καταχά- Α.Ε Καρίτσας 
Οι αγώνες θα γίνουν στις έδρας του Αχιλλέα  Νεοκαισάρειας και του Αριστοτέλη Καταχά. Και σε περίπτωση που θα λήξουν ισόπαλοι θα δοθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι έχουμε ισοπαλία θα χτυπηθούν πέναλτι για να έχουμε δύο νικήτριες ομάδες.
Οι νικήτριες ομάδες των δύο ζευγαριών θα παίξουν μεταξύ τους στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (η σειρά κατάταξης είναι αυτή που έχουν στην αρχή του κειμένου).
Θα γίνει ένας αγώνας στον οποίο θα ισχύσει ότι έγινε και στους δύο προηγούμενους δηλαδή στον αγώνα αυτό θα υπάρξει νικητής (παράταση και πέναλτι).
Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την πρώτη της κανονικής διάρκειας ρου πρωταθλήματος Ακαδημία Πλαταμώνα που κατέλαβε την πρώτη θέση  (στις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος).
Σε περίπτωση που ηττηθεί η γηπεδούχος Ακαδημία θα γίνει και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια ΕΠΣ Πιερίας. Στον αγώνα αυτό θα έχουμε οπωσδήποτε νικητή. Εάν δηλαδή λήξει και πάλι ισόπαλος θα έχουμε παράταση και αν έχουμε πάλι ισοπαλία θα χτυπηθούν πέναλτι. Εντός των ημερών θα συγκεντρωθούν οι τέσσερις ομάδες των πλεϊ-οφ για να συζητήσουν για το θέμα των πλεϊ-οφ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου