Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τίτλοι τέλους για την κανονική διάρκεια της Α' ΕΠΣ

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής, η τελική βαθμολογία

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Απόλλων Λιτοχώρου 4-0
Σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας συνέτριψε τον Απόλλωνα Λιτοχώρου με σκορ 4-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και με τρία γκολ στο πρώτο ημίωρο «καθάρισαν» από νωρίς τη νίκη, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους, φαίνεται ότι…πήγαν νωρίς για διακοπές καθώς παρουσιάστηκαν πολύ κακοί στην χθεσινή αναμέτρηση, γνωρίζοντας δίκαια την συντριβή με 4-0.
Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 78 βαθμούς και θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Εξοχής στα play-off, ενώ ο Απόλλωνας Λιτοχώρου τελείωσε το Πρωτάθλημα στην 8η θέση με 45 βαθμούς.
Τα γκολ
Στο 15’ ο Καλαμπαλίκης με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Στο 26’ ο Γιαζιτζόγλου έδωσε ωραία ασίστ στον Μπαγγέα ο οποίος δεν δυσκολέυτηκε να κάνει το 2-0.
Στο 29’ ο Γιαζιτζόγλου με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-0.
Στο 76’ ο Καλαμπαλίκης με σουτ μ’εσα από την περιοχή έκανε το τελικό 4-0.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μέγας με βοηθούς τις κ.κ. Φραγκούλη και Κοντελίδου.
Οι συνθέσεις:
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Τσαουσίδης, Μπαγγέας, Κόλα, Σιγαρτζίδης, Κουιμτζίδης, Χαραλαμπίδης (46’ Καρυπίδης), Γεμενετζίδης, Γιαζιτζόγλου, Τσαπράνης (63’ Τατόλας), Α.Καρυπίδης (82’ Παναγιωτίδης).
Απόλλων Λιτοχώρου: Πανάγος, Σόβα, Καλαμπάκας (46’ Μ.Σάλτας), Η.Σάλτας, Κακάνης, Στύλος, Καντζιούρης (46’ Δημητρίου), Μυρωτής (46’ Σπαθάρας), Γεροντίδης, Κάνουλας, Λαράκου
Α.Ε. Καρίτσας – Ακαδημία Πλαταμώνα 1-1
Ισόπαλες με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Α.Ε. Καρίτσας και Ακαδημία Πλαταμώνα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Ένα αποτέλεσμα το οποίο, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής, έδωσε στην Α.Ε. Καρίτσας το εισιτήριο για τους αγώνες μπαράζ όπου θα αντιμετωπίσει τον Αριστοτέλη Καταχά με μειονέκτημα έδρας.
Οι φιλοξενούμενοι, παρόλο που ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά, ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας και την κατοχή μπάλας αλλά και τις ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαίες τα σουτ των Κουντούρη και Χρυσόπουλου να καταλήγουν στο οριζόντιο δοκάρι. Τα δύο γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με τον Γκολέμα στο 70’ και τον Αθανασίου να ισοφαρίζει στο 82’ για την Ακαδημία.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 20’ ο Κουμορτζής έστρωσε στον Κουντούρη ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 34’ ωραίο δυνατό σουτ του Καλαμπάκα, ο Ζησιός μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 44’ πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Χρυσόπουλου η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζησιού.
Στο 70’ σέντρα του Πατρή από τα δεξιά, ο Γκολέμας ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στο 82’ δυνατό σουτ του Αθανασίου, η μπάλα κόντραρε στα πόδια αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το τελικό 1-1.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Φωτιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Φωτίου και Τουλκερίδη.
Οι συνθέσεις:
Α.Ε. Καρίτσας: Ζησιός, Δ.Τόκας, Χαρέλας, Παρλάντζας, Γ.Τόκας, Τσιλιμίγκας, Σαμαράς, Κυπαρισσόπουλος (21’ Μπαγγέας), Παπακώστας (46’ Καρανικόλας), Μητράκας (61’ Πατρής), Γκολέμας.
Ακαδημία Πλαταμώνα: Νικολαΐδης, Αθανασίου, Αποστολιός, Δασκαλόπουλος, Κουμορτζής (57’ Καλουσίδης), Οικονόμου (57’ Τζόβας), Μακράκης (46’ Μουρατίδης), Κουντούρης, Ταρασιάδης, Καλαμπάκας, Χρυσόπουλος.

Αριστοτέλης Καταχά – Πίνδος Α. Αγιάννη 3-2
Μετά από ένα παιχνίδι με πλούσιο θέαμα, πολλές φάσεις και πέντε γκολ ο Αριστοτέλης Καταχά επικράτησε με 3-2 της Πίνδου Άνω Αγιάννη, κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας.
Μετά από ένα πολύ ωραίο σε θέαμα, αλλά άκαρπο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς πετυχαίνωντας τρία γκολ μέχρι το 80ο λεπτό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 3-2 χωρίς ωστόσο να καταφέρουν τίποτα παραπάνω.
Στους αγώνες μπαράζ ο Αριστοτέλης Καταχά θα αντιμετωπίσει την Α.Ε. Καρίτσας με πλεονέκτημα έδρας.
Τα γκολ
Στο 47’ ο Αντζέπ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.
Στο 65’ ο Βασιλειάδης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.
Στο 81’ ο Ορφανίδης με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ασαρίδη κάνοντας το 3-0 για τους γηπεδούχους.
Στο 82’ ο Σακαβάρας με σουτ μείωσε για τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 3-1.
Στο 89’ ο Γιαννής με σουτ μειώνει ακόμα περισσσότερο σε 3-2, το οποίο ωστόσο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Οι συνθέσεις:
Αριστοτέλης Καταχά: Κουτλουμπάσης, Κωνσταντάκος, Νιώπας, Πίττης, Μακρίδης, Αντζέπ, Κουκουμάπας (69’ Γερμανός), Βασιλειάδης, Παναγιωτίδης (67’ Εβληίδης), Ορφανίδης, Χνούδας.
Πίνδος Α. Αγιάννη: Ασαρίδης, Εγκινέμε (46’ Σακαβάρας), Παρασίδης, Χατζής, Η.Μπατζώνης, Λ.Μπατζώνης, Χρυσόπουλος, Παρμαξίδης, Θωμόπουλος, Γιαννής, Γερακόπουλος

Με χατ-τρικ του Αντωνόπουλου
Ερμής Εξοχής – Δίας Δίου 6-1
Όπως αναμενόταν ο Ερμής Εξοχής επικράτησε άνετα του ουραγού Δία Δίου με το εντυπωσιακό 6-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Μηλιάς στον Λόφο κέρδισε μία θέση για τα play-off της Α’ Κατηγορίας, τερματίζοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι κυπελλούχοι Πιερίας δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στον αδύναμο αντίπαλό τους και πετυχαίνοντας 6 γκολ κέρδισαν πανηγυρικά μία θέση στα play-off, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με μειονέκτημα έδρας. Αντίθετα, η ομάδα του Δίου μετά από μία πολύ κακή χρονιά αποχαιρέτησε την Α’ Κατηγορία με συγκομιδή μόλις 6 βαθμών και τέρματα 14 υπέρ και 113 κατά.
Τα γκολ
Στο 10’ ο Αντωνόπουλος με σουτ από κοντά έκανε το 1-0.
Στο 33’ ο Δ.Βασιλείου βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 2-0.
Στο 57’ σέντρα του Χ.Σαρηγιαννίδη, ο Αντωνόπουλος από κοντά έκανε το 3-0.
Στο 60’ ο Α.Βασιλείου με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 4-0.
Στο 74’ ο Παληογιάννης με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 4-1.
Στο 79’ ο Αντωνόπουλος με πλασέ πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ κάνοντας το 5-1.
Στο 83’ ο Σόβα με κοντινό πλασέ έκανε το τελικό 6-1.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ.Πολυχρόνης με βοηθούς τους κ.κ. Ζάχο και Νίκολιτς.
Οι συνθέσεις:
Ερμής Εξοχής: Αμβροσιάδης, Δ.Μακρίδης, Σόβα, Αναγνωστόπουλος, Αντωνόπουλος, Σ.Σαρηγιαννίδης (46’ Χριστοφορίδης), Α.Μακρίδης, Γεωργιάδης, Χ.Σαρηγιαννίδης, Α.Βασιλείου, Δ.Βασιλείου.
Δίας Δίου: Πατρής, Σπυριδόπουλος, Καραλιάς, Παληογιάννης, Σαφέτης, Μάστορας, Γούλας, Καραμήτρος, Κοντοκώστας, Ζαβαντίας, Ευθυμιάδης.

Σώθηκε ο Λόφος – εκτός play off η Μηλιά
Γ. Ολύμπιος Λόφου – Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς 1-0
Μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην Κατηγορία πέτυχε ο Γ. Ολύμπιος Λόφου επικρατώντας του Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς με σκορ 1-0. Η ομάδα του Λόφου με τη νίκη της αυτή εξασφάλισε την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία και παράλληλα άφησε την ομάδα της Μηλιάς εκτός της προνομιούχου πεντάδας που οδηγεί στα play-off για την άνοδο στην Δ’ Εθνική Κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο ψυχωμένοι και πιο αποφασισμένοι για την νίκη κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με πέναλτι του Κυπαρίσση. Η ομάδα του Λόφου πίεσε και για δεύτερο γκολ αλλά στάθηκε άτυχη σε δύο περιπτώσεις με τον Κυπαρίσση να σημαδεύει τα δοκάριατου Ντασιόπουλου.  Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν δικαίως για την παραμονή τους στην Κατηγορία.
Τα γκολ και τα δοκάρια
Στο 3’ μετά από σουτ του Τσιρίμπαση η μπάλα αποκρούστηκε από χέρι αμυντικού, πέναλτι για τους γηπεδούχους με τον Κυπαρίσση να το εκτελεί εύστοχα κάνοντας το 1-0.
Στο 32’ κόρνερ του Ζησόπουλου, ο Κυπαρίσσης με προβολή έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Ντασιόπουλου.
Στο 69’ ο Κυπαρίσσης με πολύ ωραίο σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κατανάς με βοηθούς τους κ.κ. Σβάρνα και Κύφο.
Οι συνθέσεις:
Γ. Ολύμπιος Λόφου: Παπαδημητρίου, Τσιαλός, Γ.Μπαλαούρας, Βασιουρής, Στέφος, Ευαγγελόπουλος, Φωτίου (89’ Κουματζιάς), Παπαδημητρίου (51’ Βαϊτσόπουλος), Κυπαρίσσης (83’ Ν.Μπαλαούρας), Ζησόπουλος, Τσιρίμπασης.
Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς: Ντασιόπουλος, Καργιώτης, Αδάμος, Γρηγοριάδης, Ζαφειρόπουλος, Νατσίδης, Δ.Γκόλιας (78’ Ζήσης), Ε.Γκόλιας (46’ Ι.Γκόλιας), Μαντζώλης, Ελευθεριάδης, Γούτσιος (68’ Ν.Γκόλιας).

Τα ζευγάρια των play-off
Νεοκαισάρεια – Εξοχή
Καταχάς – Καρίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου